Surinaamse keuken
Eten speelt een grote rol in het dagelijks leven van de mensen in Suriname. Surinamers staan bekend onder hun gastvrijheid. Wat ze vooral veel gebruiken is rijst. Rijst is een onmisbaar in een gerecht in de keuken van veel Surinamers. Bij zowat elke supermarkt heb je rijst in Suriname. Allemaal verschillende smaken, en lengte's. De Surinamers maken in hun keuken veel gebruik van cassave. Cassave is een bruine wordtelknol van ongeveer 8 cm dik die soms wel 90 cm lang kan worden. De plant bevat veel zetmeel. Maar ook het giftige blauwzuur. Dat moet er uitgeperst worden met behulp van een matapi(= van bladeren gevlochten) voordat de brood en karsiri een soort bier van de cassave kunnen maken. Je komt het dan ook vaak tegen in de supermarkt. BBR is bekend gerecht uit Suriname. Wat dat is? Bruine bonen met rijst natuurlijk.Van de talrijke vruchten die in het land groeien maken veel mensen vers sap. Welke sap er verkocht wordt, hangt af van het seizoen. Markoera & mope zijn populaire smaken.
Maak jouw eigen website met JouwWeb